Kamerkoor Peize
- welkom! (foto: Tieme Dekker)

Welkom,


Leuk dat je belangstelling hebt voor ons koor. Op deze pagina zetten wij op een rij wat voor koor we zijn en welke stappen we volgen als je lid wilt worden. Ook vind je wat basisinformatie. Dan weet je wat je kunt verwachten.


Wat voor koor zijn wij?
Wij hebben als hoofddoel om mooie muziek te maken en daar samen plezier en voldoening aan te beleven. Dat betekent dat we tijdens de repetities veel aandacht besteden aan de kwaliteit van de muziek, de gezamenlijke klank van het koor, de zuiverheid en de dynamiek van de muziek. Wij werken met een professionele dirigent. Van de leden verwachten wij dat zij thuis al bezig zijn om stukken voor te bereiden. Dat betekent de noten en de tekst van de eigen partij alvast onder de knie krijgen. Je moet vertrouwd zijn met het lezen van noten en kunt de dynamische tekens interpreteren. Vaak krijg je ter ondersteuning midi’s en links naar YouTube toegestuurd. Dit neemt niet weg dat we tijdens de repetities nog de nodige tijd besteden aan het instuderen van de muziek, voordat we toekomen aan de muzikale afwerking. De sfeer is altijd wel positief, gefocused, maar ook plezierig.


Tenminste eens per jaar studeren we een geheel nieuw programma in. Daarmee geven wij in elk geval ons eigen concert in de Kerk van Peize, onze thuisbasis. Maar we proberen een eenmaal ingestudeerd programma kort na elkaar op meerdere plekken uit te voeren. En vaak doet zich op een ander moment in het jaar nog wel een andere gelegenheid voor waaraan we medewerking verlenen.
De hoofdmoot is a capella muziek, maar we zingen ook wel met begeleiding. Dat kan met onze vaste pianist zijn, maar we hebben bijvoorbeeld ook wel eens opgetreden met orgel of gitaar.