Kamerkoor Peize
- welkom! (foto: Tieme Dekker)

Concerten afgelopen jaren

Jaarlijks werken wij aan een nieuw programma. Rondom een centraal thema stelt onze muziekcommissie samen met de dirigent een programma op van circa 90 minuten. Dit voeren we in ieder geval op in de Kerk van Peize. En bij voorkeur nog op twee andere locaties in de regio.


In 2022 was het thema: “De Aarde”. In oktober 2022 gaven we met dit thema een concert in de Heilige Nicolaaskerk in Haren. Omdat daarna de Covid weer toesloeg, zijn de overige 2 concerten met dit thema in Gieterveen en Peize verschoven naar januari 2023.


Daarna zijn we begonnen met de repetities voor ons nieuwe programma met het thema: “Pelgrimstocht”. Het eerste concert met dit thema gaven we in november 2023 in de Heilige Nicolaaskerk in Haren en in december 2023 in de Kerk van Peize en de St. Jozefkathedraal in Groningen. Bijzonder hierbij was dat we een stuk instudeerden van componist Chris Fictoor. Hij heeft dit stuk speciaal voor ons gecomponeerd op een door hem geschreven gedicht. Ook hebben we enkele stukken van dit programma uitgevoerd op 2 september 2023 in Roden tijdens de uitmarkt “Wat’N Kunst”.